ХБОТ
Хипербарна кислородна терапия (ХБОТ)

Казано по-просто:
Кислород + Налягане = Оздравяване, подобряване, подмладяване

Тази проста формула е ключът към разбирането на това как работи Хипербарната кислородна терапия. Нашите клиенти дишат 100% медицински клас кислород под повишено налягане в нашата най-съвременна професионална барокамера за медицински цели. Това води до разтваряне на кислород във Вашата плазма, увеличава 20-кратно концентрацията му и създава „Хипер - оксигенирана” кръвна плазма.

Хипер – оксигенация

След като веднъж е хипер-оксигенирана, кръвната плазма достига области на тялото, с ограничено обръщение и нивата на кислорода са недостатъчни. Например, подуването при изкълчен глезен причинява намаляване на притока на кръв към засегнатия участък. Би било същото и с рана, нарушена тъкан и дори процеса на стареене води до подуване на капилярите. Застаряването носи със себе си и други ефекти на дискомфорт, преумора, болки и схващания. Хипербарната кислордна терапия позволява на кислорода да проникне в засегнатите и гладни на кислород райони. Възстановява обръщението, насърчаване регенерацията, оздравяването и подмладяването.

В медицината, Хипербарната Кислородна Терапия се използва като лечение, състоящо се във вдишване на 100% кислород при увеличено и контролирано атмосферно налягане в барокамера. При нормални обстоятелства, кислорода в тялото се транспортира само от червените кръвни клетки. С ХБОТ, кислородът се разтваря във всички течности в организма, плазмената, флуидите на централната нервна система, лимфната и костите и може да се извършва в райони, където обръщението е намалено или блокирано. По този начин допълнително кислород достига до всички увредени тъкани и тялото може да поддържа своя собствен лечебен процес. Повишеното количество кислород значително подобрява способността на белите кръвни клетки да убиват бактерии, намалява отока и позволява на нови кръвоносни съдове да растат по-бързо в засегнатите райони. Това е прост, неинвазивен и безболезнен метод за лечение и превенция.
Хипербарната медицина разглежда Хипербарната терапия както като самостоятелно лечение, така и като част от комплексно лечение на редица заболявания и травми.
www.barokamera-bg.com
ХИПЕРБАРИКА
ХБОТ
БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИНИЦИАТИВА


Нека направим ХБОТ достъпна за децата!