Спорт

Хипербарна Кислородна Терапия и спорт

Не подминавайте тази информация. С хипербарната кислородна терапия можете да изумите себе си, а може да изумите и света!

Хипербарна кислородна терапия доказано подобрява и ускорява възстановяването на атлети и хора извършващи силова физическа дейност. Топ атлети и известни личности използват Хипербарна кислородна терапия, за подпомагане на организма да се адаптира и възстанови от стреса на натоварване и нараняване.
Доставен до ниво тъкан, кислорода позволява на организма не само за възстановяване на костите, мускулите и ставите, но също и на нервната система. Нервната система е основният механизъм за контрол на тялото и колкото повече кислород можем да наситим в нея, толкова по-добре спортиста ще се възстанови. Хипербарната Кислородна Терапия намалява времето за възстановяване от интензивна тренировка, като по този начин помага да се предотвратят хронични травми. Все повече спортисти използват Барокамерите за по-бързо възстановяване от остри травми и пълно възстановяване към добра спортна форма. В проучване, проведено с добре обучени спортисти за издръжливост, д-р Филип Mafetone демонстрира намаление с 5 удара в сърдечната честота в покой само след шест седмици на хипербарна кислородна терапия. Друго изследване показва по-голям синтез на колаген в сухожилията след HBOT и още по-интересно е изследването, което показа увеличение от 800% в дейността на стволовите клетки само за 20 сесии.